lördag 12 januari 2008

Demokratin är en illusion

På vilket sätt är demokrati bättre än diktatur egentligen?

Jag försöker sätta ihop en lång jävla uppsats om demokrati. Plötsligt slår det mig att demokratin är fan inte långt ifrån diktaturen. Så vad är det som är så mycket bättre? Tänk på det, vi bestämmer inte så mycket som det påstås egentligen. Den enda gången vi är med och påverkar är när regeringen samtycker med oss, gör de inte det så ändrar det ingenting även om vi har röstat fram ett beslut. Ta tillexempel högertrafikomläggningen: folket röstar nej, regeringen inför skiten ändå. Visserligen var detta år 1967, men jag tycker fortfarande att Sverige funkar så.

För att inte tala om hela kommunaltrafiksystemet. De inför trängselskatt och säger att kommunaltrafiken ska förbättras med dessa pengar. Folket tänker: åh, vad bra, då kanske det blir billigare, säkrare och lättare att åka kommunalt. Men nej. Ingenting har hänt. Priserna har höjts, pengarna från trängselskatterna har gått till annan skit så som bidrag till skattefuskare (?). Jag vettefan. Men vi har det nog inte så jävla bra som vi tror. Regeringen är kungen med envälde. Kan vi inte ge diktaturen ett försök igen, lika väl?

5 kommentarer:

Anonym sa...

tänk att man skulle hitta dig

dixsept sa...

synd bara att jag inte har hittat dig då.

Anonym sa...

... åt helvete med diktatur

Anonym sa...

Alla är inte socialister, alla bryr sig inte alls om billigare kollektivtrafik.
Det går inte att göra alla nöjda och bara för att just du inte uppskattar alla regeringens beslut betyder inte att ingen gör det.

dixsept sa...

tyvärr är jag i den ställningen, jag har inte körkort, jag har ca 2000 kr att leva på per månad och framför allt vill jag försöka leva lite mer miljömedvetet. därför borde det inte vara så pass dyrt som det är, och SL borde sköta sitt jobb bättre med tanke på priset vi betalar.